Pasji salon Magic Paws

PRAVILEN PRISTOP – DOBRO POČUJE PSA

Se mi zdi, da je prva stvar, katera je najbolj pomembna ob obisku v pasjem salonu predvsem samo počutje psa. Ko pridejo stranke k meni, se vedno z njimi pogovorim, kakšne imajo želje za nego svojega psa. Pri nas se v večini dela kompletne nege psov, se pravi, da se jih stušira, posuši in vse ostalo kar pride zraven k kompletni negi kužka.

Zakaj? zakaj ne rada delam samo frizure in striženje..

– osebno rada vidim, da je pes, ki pride k meni obravnavan od začetka do konca kot bi bil moj, je res da za storitev, ki jo izvajam stranka plača in mora biti tudi dobro opravljena.

– slabe izkušnje – z že stuširanimi psi. – zakaj? kadar kužka češemo, brijemo, negujemo, za to seveda potrebujemo ustrezno opremo, predvsem pa pravilno za tip dlake, katerega imamo tisti trenutek pri nas. Jaz vedno pravim, v tem času, je že tako veliko opreme, raznih stvari, da je že kar težko da kuža ob negi trpi oziroma da ga karkoli cuka. Ob redni in pravilni negi doma in v salonu je lahko kuža kot iz škatlice vsak dan 🙂

Je pa tudi res, če psa ne negujemo redno, lahko pride do neprijetnih vozlov ob koži, kar pa za psa ni prijetno.

Kaj sem hotela povedat, da ko psa sprejmem, ga skopam in med sušenjem češem tako da se sanirajo te vozlički, kateri so se med časom pojavili, če pa stranka stušira kužka že doma, se pa velikokrat zgodi, da kuža pride rahlo zavozljan, potem ga med britjem cuka, boli in ne.. zanj to ni prijetno.

Ker se zvedam, da se moja storitev plača in da mora biti delo dobro narejeno pa še vedno stojim za besedo – pes v salonu ne sme doživljati prevelikega stresa. Pes je pes in marsikakšna stvar zanj, kot za marsikatero drugo žival pomeni določen stres. Npr, prvi obisk pri frizerju – zato imamo uvajanje mladička, lahko tudi starejšega psa na nego. Nega mora biti zanj prijetna izkušnja in ne stres. Nikakor ni dobro vse nekaj na hitro, samo da bo delo čimprej opravljeno. Moja želja je – da je kuža po negi sproščen, da se v salonu dobro počuti in da rad spet pride.

Se pa včasih pojavi določena težava, kuža je pred nekaj časa nekje doživel določen stres, marsikaj se lahko zgodi, ne samo drugim tudi meni. Hitro lahko pride do določenih poškodb, zato smo vedno z mislimi med dolom pri psu, psu se 100% posvetimo. Zato je predvsem pomembna redna nega psa, tako doma kot v salonu, da kuža ve kaj ga čaka in da ve da mu ne bomo povzročali bolečin in tako tudi on sodeluje. Ni vse v sodelovanju z lastniki, prvi in zadnji je kuža, ki se nam mora prepustiti in nam zaupati, zato tudi ni dobro nonstop menjati frizerja, s tem kužki zamenjamo komplet okolje, človeka in vse ostalo kar paše zraven.

Vem, včasih bi ne gre z danes na jutri, včasih je gužva in ne pride na vrsto, ampak vseeno, na termin se poskušanje naročiti vnaprej in si s tem zagotovite prost termi, ko vaš kuža to potrebuje.

Je pa tudi nekaj – vsako stvar, pri kateri ima vaš kuža težave in strahove se je treba lotit počasi! Da poudarim – nega včasih ni taka kot ponavadi, zgodi se da včasih kuža ne pride iz salona po vaših pričakovanjih, a to pomeni, da je nastopila neka težava in da nikoli nič ne gre na silo. Težave se je treba lotit na prijazen način kolikor se to pač da, bolj pogosto opravljati nege pri težavnih kužkih in potem je vedno lažje.

Nikoli nobena stvar ni čez noč, a z pravilnim pristopom in dobro voljo se da čisto vse.

Včasih se tudi pri nas zgodi, da določeni kužki potrebujejo nagobčnik, to se ne dela samo zaradi naše varnosti, ko je to potrebno ampak tudi zaradi varnosti samega kužka, da ne pride do poškodb.

Zato vam polagam na srce, kužki so živa bitja, ko spoznajo se popolnoma prepustijo in nam zaupajo, nekateri potrebujejo več časa, nekateri manj, je pa pasja psihologija zelo zanimiva v več primerih.

Uživajte v vikendu z vašim kužkom

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top